Galda dekorācijas vs. Ēdiens
9 ēdieni uz galda. Galds lūst. Vietas nav. Pārēšanās. Izmētāti šķovēti kāposti, sabiruši
zirņi uz sarkanā galdauta un pierijušies brālēni un māsīcas. Cik pazīstama situācija, vai ne? Ak šie jaukie kopā
būšanas svētki, kad galerts jau tiek vārīts nedēļu pirms Ziemassvētkiem.
Jā, saprotu, ka ēdiens latviešiem ir kopā būšana. Ēdiens ir mīlestība. Ēdiens
ir svētki. Ēdiens ir VISS. Bet itin viegli var mainīt šo paradumu. Protams, ir
ļoti grūti ieskaidrot omītei, ka “Paldies, bet šogad necep tos trīs dažādos
cepešus vai triljons pīrādziņus”.
Šogad vēlos pievērst lielāku uzmanību galda dekorācijām nevis ēdienam. Nu
tā, lai ir estētiski un skaisti. Citādāk tiešām vienmēr visi atnāk un dodas
mājās pilni kā svētku zosis.
Tā, lai galda dekorācijas aizņem lielāko daļu no vietas, kas paredzēta
ēdienam. Acīm baudāmi un vēderam prieki, jo tas netiks piestumts ar kartupeļu kalniem.
Foto:Pinterst.com |
Vecmāmiņas dāvātos kristāla traukus un vāzes var pielietot tikpat skaisti, cik vīna glāzes.
Foto:Pinterst.com |