Vecmeitu ballīte tips&tricks 1.daļa

Vecmeitu ballīte var būt kaut kas vairāk par brutālu "ņemšanu uz krūts" un čaļu copēšanu.

Foto:Pinterest.com

Es varu priecāties un lepoties, ka man ir sanācis būt vairākās vecmeitu ballītes, kā arī piedalīties organizēšanas procesā, izdzīvot feilerus, nepieļaut feilerus, glābt situāciju un uzturēt pozitīvu gaisotni. Protams, arī dot noderīgus padomus draudzenēm, kuras organizē vai pašas dodas uz vecmeitu pasākumu. Pieredzi un kontaktus esmu sakrājusi un, acis nepamirkšķinot, varētu uzrīkot perfekto ballīti arī sev (jāgaida tikai, kad tā diena pienāks).
Padomi iz dzīves, lai vecmeita tiešām izbaudītu dienu/as kopā ar savām vislabākajām draudzenēm.
1. Līgavai ir jāsavāc vienkopus meitenes, kuras viņa vēlas redzēt savā ballītē.
Facebook izveidot kopīgu čatu vai grupu, kuru pēc mazām instrukcijām (lasīt zemāk) pamest un nosolīties nelikties ne zinis.
2. Līgavai (pirms pametusi kopīgo čatu) ir jāuzraksta savas vēlmes, varbūt ir kaut kas tāds, ko viņa no sirds negribētu vai arī tieši pretēji - kvēlāko vēlmju izpilde.
3. Iepazīties ar pārējām ballītes dalībniecēm klātienē, satiekoties kafejnīcā, parkā vai pie kādas mājās.
Jo jums ir jāzina, ar ko būs jākomunicē un "jāstrādā" kopā, tādā veidā novērtēsiet situāciju, sapratīsiet, cik kura ir gatava ieguldīt laiku un idejas, kā arī atradīsiet aktīvāko, kurai iedot vairāk par vienu pienākumu.
4. Balsošana. Vairākums uzvar. Tas attiecas uz visu, kas saistīts ar rīkošanas procesu.
5. Līdzekļu vākšana.
Te būtu vērts atcerēties, ka mēneša beigās ne kurai katrai atradīsies lieki 60-100 eur, vēl kleita jāmeklē, kurpes jāpieskaņo. Ik reiz, kad tiekaties, būtu vēlams atstāt atbildīgajai naudu, kaut mazliet, bet tad vismaz ir cerība, ka īsi pirms ballītes nebūs situācija, kad tiešām viss ir dimbā un naudas nav.
6. TEMATIKA.
Ja ir tematika, tad aktivitātes un spēles pašas atnāk. Vai Jūs būsiet desmit Odrijas Hepbernas un viena Merilina Monro, vai Monster High lelles, vai Pin Up meičuku un pat Indiāņu cilts sievas, bet tematikai ir jābūt. Tas atvieglo vienādu krāsu kleitu meklēšanu vai kurpju saskaņošanu. Turklāt sajūta ir tāda citādāka.
Vienā no vecmeitu ballītēm bijām Banderasa līgavas. Visām bija melnas kleitas, kurpes, sarkanas lūpas, ziedi matos un ap acīm apsieta melna mežģīne, protams, visu redzējām, jo bija izgriezti caurumi. Abakhan veikalā mežģīnu pārpalikumi ir ļooooti daudz un šuvējās pakalpojums, lai izgrieztu formas, apšūtu, izgrieztu acīm vietu, utt. padsmit meitenēm, izmaksāja 15 eur. IZSKATĪJĀS PATIEŠĀM STILĪGI.
Foto:privātais arhīvs

Foto:privātais arhīvs, cafe Doma

Foto:privātais arhīvs



7. Ēšana. JĀ, arī līgavas grib ēst.
Jau ierasta prakse ir apzvanīt foršas kafejnīcas, restorānus un pajautāt piedāvājumu ballītei. Tas notiek tā: Jūs esat astoņas meitenes kopā, vēlaties pusdienām iztērēt katra, piemēram, 10 eur. Kāda veida pusdienas var pasniegt? Vai varbūt uzkodu plates? Vai varat uztaisīt Set menu? Vai iekļaujamies arī galda dekorācijās? Kā ar dzērieniem? Mūsdienās visi ir ļoti pretimnākoši. Divu vecmeitu ballīšu pusdienas ir ēstas Siguldas kafejnīcā Doma. Tur saimnieces ir atsaucīgas un abas reizes ir bijušas patiešām garšīgas pusdienas ar dzērieniem, izdekorēta vieta un burvīga atmosfēra.

Citā vecmeitu ballītē bija tā, ka divas meitenes brauca ar savu auto nevis ar visām kopā (neatceros, kas bija par iemeslu, bet situāciju izmantojām). Pirms tam katra sagatavojām uzkodas, maizītes, dekorācijas un tā tālāk. Meitenes pasteidzās būt pirmās un iekārtoja patiešām skaistu vietu.  Tā nu Gaujas krastā bija skaists pikniks. Visas dabūjām atvilkt elpu un baudīt mirkli.
Foto:privātais arhīvs

8. Ūdens. ŪDENS.
Līdzi obligāti ir jāpaņem iepakojums ar ūdeni! To daudzreiz ballītes rīkošanas karstumā aizmirst.

TURPINĀJUMS SEKOS.



Šī emuāra populārākās ziņas

Kur liksim sveces, ja mājās nav svečturu?

Patiesība par 6 minūtēm un 365 dienām

Pārdomas rudenī