Kad svētku dāvanas gulst jau skapī un šķiet, ka viss murgs jau garām...

Kad svētku dāvanas gulst jau skapī un šķiet, ka svētku murgs jau garām, tik vien kā palicis iemācīties pāris tautas dziesmas un dzejoļus, tad pēkšņi mēs visi atceramies, ka dāvanas ir jāiesaiņo!

Visvienkāršākais, protams, ir izmantot lielveikala piedāvātos pakalpojumus svētku periodā “pērc un saiņo bez maksas” + stāvi nežēlīgā rindā, jo nabaga darba rūķi nespēj tik ātri iesaiņot milzu LCD televizorus un dīvainu formu priekšmetus, kuri noteikti nav kaste.

Bet tam visam var pieiet radoši. Nereti iepakojums izrādās pat svarīgāks un nozīmīgāks nekā pats saturs.

Pati vienmēr cenšos pieiet radoši šim procesam un gadu laikā esmu sakrājuši patiešām foršas idejas, kuras ir ļoti vienkārši īstenot!

Pēc iesaiņojuma papīra parasti dodos uz mazu veikaliņu-bāzi Grīziņkalnā
Tur var noķert arī citas foršas lietas svētku dekorācijām, iesaiņojumam un tā tālāk. Brīnišķīgas cenas un liela izvēle.


Iedvesmai

Dāvanai likt izskatīties pēc vecās labās tāfeles. 
Turklāt nav nepieciešama bantīte, lai iesaiņojums tāpat būtu pieklājīgi skaists. Ar baltiem krītiņiem zīmēt virsū tematiku - brīnišķīgi. Melnu iesaiņojamo papīru var nopirkt šeit. Bet ja šim procesam vēlamies pieiet radoši, tad gaišu iesaiņojamo papīru var nokrāsot melnā krāsā, vislabāk to darīt ar akvareļu krāsām, tad, iespējams tiksi pie mākslas darba, kuru nevēlēsies nemaz tīt apkārt dāvanai.

Foto:pinterest.com

Audums kā iesaiņojums. 
Varbūt mājās mētājas kāds nevajadzīgs, nonēsāts auduma krekls, kuru var izmantot, lai ietītu dāvanu? Ja nav, tad drošā solī jādodas uz audumu lielveikalu - Abakhan! Tur audumu pārpalikumus pārdod uz svara. Šeit lieti noderētu divpusējā līmlente un patiesi asas šķēres, kāda poga arī forši izskatītos.

Foto:pinterest.com

Viss vienkāršais ir ģeniāli baltais ar mazu akcentu.
Balts, gaisš papīrs un spilgtāks akcents. Vai tā būtu spilgta lentīte vai zvārgulīši, vai mākslīgais zieds.Forši izskatās nozieķēt kādu gabalu papīra ar līmzīmuli un nobērt ar spīdumiem!
Starpcitu, ja vēlies patiešām stilīgu akcentu, tad to var papildināt ar akvareļiem. Kā tas notiek? Paņem pārtikas plēves gabalu un nogriez. Uz pārtikas plēves sapilini sev vēlamās akvareļu krāsas (miksētas ar ūdeni), Bet izvēlies krāsas, kas kopā labi izskatās, piemēram, lillā un zila vai dzeltena, sarkana un zeltīta. Kad krāsu piles gulstas uz pārtikas plēves, piespied iesaiņoto dāvanu krāsu mikslim. Dāvanu ar pārtikas plēvi uzmanīgi apmet otrādāk un ar pikstu izpludini krāsas. Skaties zemāk piemēru.

Foto:ekrānšāviņš no Youtube.com

Foto:ekrānšāviņš no Youtube.com



Foto:pinterest.com

Foto:pinterest.com

Vecā labā avīze.
Ja esi no tām, kam patīk lasīt drukātos medijus un, ja ik mēnesi pastkastītē iekrīt Ievas stāsti, tad šis ir tieši Tev! Turklāt avīžu izgriezumus var izmantot kā līmējamu dekoru.
Foto:pinterest.com


Lai izdodas īstenot idejas!


Šī emuāra populārākās ziņas

Kur liksim sveces, ja mājās nav svečturu?

Patiesība par 6 minūtēm un 365 dienām

Pārdomas rudenī